Schanswijck

Surinaams eten

De Surinaamse keuken staat bekend om haar vele gerechten. Dit komt omdat in Suriname verschillende bevolkingsgroepen wonen met hun eigen gerecht en eetgewoonten. Door de eeuwen heen zijn ze elkaars specerijen gaan gebruiken met als resultaat de huidige Surinaamse keuken.

Met de komst van de Surinamer naar Nederland zijn ook de eetgewoonten, recepten en specerijen meegekomen. Schanswijck heeft deze tradities in ere gehouden door de traditionele recepten en specerijen te combineren met de moderne eetgewoonten. Dit heeft geleid tot nieuwe kant-en-klare maaltijden die snel kunnen worden bereidt met behoud van de authentieke smaak.

Roti komt oorspronkelijk uit India. In de loop van de tijd is Roti uitgegroeid tot een nationaal gerecht van alle bevolkingsgroepen in Suriname.; hierdoor wordt Roti met recht het meest populaire Surinaams gerecht genoemd. Ook onder de Nederlanders geniet de Roti een steeds groter wordende populariteit. Dit gerecht wordt geserveerd met kouseband en stukken aardappel bereid met kerrie. Deze kerrie is een kruidenmengsel en is niet te vergelijken met de kerrie uit de Nederlandse keuken. Malse stukken Hollandse kipfilet zijn gemarineerd met de beste authentieke Indiase kruiden. Resultaat is een heerlijk kipgerecht, verpakt in een handige magnetronverpakking.